EuroMillions, ena najbolj priljubljenih loterijskih iger v Evropi, je skozi leta podelila nekaj resnično življenja spreminjajočih nagrad. Ampak, kakšen je bil najvišji EuroMillions jackpot doslej? Poglejmo rekordne številke in raziščimo vznemirjenje, ki stoji za temi ogromnimi dobitki.

Kaj je najvišji EuroMillions jackpot doslej?

Najvišji EuroMillions jackpot je dosegel osupljivih 240 milijonov € julija 2022. Ta osupljiv znesek je označil zgodovinski trenutek za EuroMillions, kar ga je naredilo za največjo nagrado, ki je bila kdaj ponujena v zgodovini igre. Srečna srečka je bila prodana v Združenem kraljestvu, kjer je en sam zmagovalec prevzel celotno nagrado. Ta ogromna zmaga je presegla prejšnji rekord 220 milijonov €, ki ga je oktobra 2021 postavil francoski igralec.

Kako se izračunavajo EuroMillions jackpot?

EuroMillions jackpot se izračunava na podlagi prodaje srečk in odstotka denarja iz vsake kupljene srečke v vseh sodelujočih državah. Osnovni jackpot se začne pri 17 milijonih € in se lahko večkrat prenese, če nihče ne zmaga. S vsakim prenesom se nagrada znatno poveča, dokler ne doseže svoje meje, ki je trenutno postavljena na 240 milijonov €. Ko se doseže meja, se dodatni denar nagrade prenese na naslednje nagradno raven, kar drugim zmagovalcem omogoča, da prevzamejo znatne zneske. Ta progresivna struktura omogoča EuroMillions, da ponudi nekatere največje loterijske nagrade na svetu.

Drugi znatni EuroMillions jackpotinajvišji euromillions jackpot doslej

Medtem ko je bil najvišji EuroMillions jackpot doslej 240 milijonov €, je bilo skozi leta še več ogromnih nagrad:

  • 220 milijonov € (oktober 2021): Zmagal je en sam imetnik srečke v Franciji.
  • 210 milijonov € (februar 2021): Zmagal je švicarski igralec.
  • 190 milijonov € (oktober 2019): Prevzel ga je imetnik srečke iz Združenega kraljestva.

Ti rekordni jackpoti še naprej privlačijo igralce iz vse Evrope, ki komaj čakajo na svojo priložnost za osvojitev življenja spreminjajočih zneskov denarja.

Kaj se zgodi po zmagi na najvišjem EuroMillions jackpotu doslej?

Zmagati takšno veliko vsoto je lahko preobremenjujoče. Večina zmagovalcev se odloči ostati anonimna, čeprav so nekateri javno delili svoje zgodbe. Zmagovalci imajo možnost prejeti svojo nagrado kot enkratni znesek ali izbrati anuiteto. Po davkih zmagovalci pogosto ostanejo z znatnim premoženjem, kar jim omogoča, da uresničijo svoje sanje, darujejo dobrodelnim organizacijam ali vlagajo v svojo prihodnost.

Najvišji EuroMillions jackpot doslej prikazuje potencial za življenja spreminjajoče dobitke. Z jackpoti, ki se redno prenašajo in povečujejo, možnost osvojitve bogastva ohranja milijone igralcev, da se vračajo po več. Ali boste vi naslednji srečni zmagovalec?